Μουσική χωρίς ΑΕΠΙ, GEA, PRS κλπ (royalty free)

Το πρόγραμμα του BizRadio.gr καταγράφεται στους servers μας για να μπορούμε να αποδείξουμε ποιό τραγούδι ακούγατε τη στιγμή του ελέγχου. Η μουσική μας δεν περιλαμβάνει κομμάτια της ΑΕΠΙ, της Αυτοδιαχείρισης, του GEA (Grammo – Ερατώ – Απόλλων) για την Ελλάδα ή της PRS κ.α. για την Κύπρο.

Όλες οι επιχειρήσεις (όχι μόνο οι υγειονομικού ενδιαφέροντος), οφείλουν να πληρώσουν για τη μουσική την οποία αναπαράγουν στο χώρο τους. Είτε πρόκειται για εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, πολυκαταστήματα, μανάβικα, είτε για καφετέριες και εστιατόρια, ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα είναι δρακόντιος!

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να πληρώσετε την ΑΕΠΙ, την Αυτοδιαχείριση και τον GEA (Grammo – Ερατώ – Απόλλων) στην Ελλάδα, ενώ στην Κύπρο την PRS, την Grammo και άλλες. Επιπλέον αν διαθέτετε τηλεόραση οφείλετε να πληρώσετε την Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ, τη Διόνυσος, την Αθηνά, αλλά και άλλες εταιρείες – οργανισμούς που ονομάζονται Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ).

Για να είστε πραγματικά νόμιμοι δεν αρκεί μόνο να αναπαράγετε μουσική δημιουργών που δεν ανήκουν σε κάποια από τις γνωστές στην Ελλάδακαι την Κύπρο εταιρείες εκπροσώπησης. Οφείλετε να έχετε και τη σύμφωνη γνώμη του ανεξάρτητου πνευματικού δημιουργού, ότι σας επιτρέπει τη δημόσια χρήση της μουσικής ή του έργου που έχει δημιουργήσει, εφόσον έχετε οποιοδήποτε κέρδος από την εμπορική σας δραστηριότητα, ακόμη και αν αυτή είναι παντελώς άσχετη από τη χρήση του έργου.

Το BizRadio.gr αναπαράγει εναλλακτικό περιεχόμενο από καλλιτέχνες που είτε προσφέρουν τη μουσική τους δωρεάν για δημόσια, εμπορική χρήση, είτε έχουν έρθει σε απευθείας συμφωνία με το BizRadio ήν την εταιρεία στην οποία ανήκει. Με τον τρόπο αυτό εσείς δεν πληρώνετε τους παραπάνω οργανισμούς και παίζετε νόμιμη μουσική στους χώρους της επιχείρησής σας.

Επιπρόσθετα, αν διαθέτετε τηλεόραση θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχετε το δικαιώμα δημόσιας προβολής αθλητικών γεγονότων και ειδήσεων, όμως στο ενδιάμεσο θα πρέπει να κλείνετε τον ήχο στις διαφημίσεις, για να είναι η λειτουργία σας συμβατή με το νόμο. Ακόμη κι αν έχετε επαγγελματικά πακέτα OTEtv και Nova, αυτά δεν περιλαμβάνουν τα πνευματικά δικαιώματα για δημόσια εκτέλεση!